Ugrás a tartalomhoz

Budapest Alapkezelő Zrt.

A cég elnevezése: Budapest Alapkezelő Zártkörűen Működő Részvénytársaság
A cég rövidített elnevezése: Budapest Alapkezelő Zrt.
A cég idegen nyelvű elnevezése: Budapest Investment Management Privately Held Share Company Ltd.
Cégjegyzékszám: 01 10 041964
Alakulás dátuma: 1992.08.03.
Adószám: 10788086-1-41
A cég székhelye: 1138 Budapest, Váci út 193.

A Budapest Alapkezelő Zrt. a Budapest Bank-csoport tagja. A Budapest Bank 100 százalékos leányvállalataként 1992-ben alakult. A cég mára a magyar piac egyik meghatározó vagyonkezelő társaságává vált. A társaság megalakulása óta dinamikusan fejlődik, amit jól mutat a kezelt portfóliók számának és vagyonának gyarapodása is.

A Budapest Alapkezelő Zrt. alapcsaládjában mindenki megtalálja a saját igényeinek megfelelőt. A családban éppúgy található alacsony kockázatú állampapírokba és kötvényekbe fektető alap, mint magasabb kockázatú, de hosszabb távon nagyobb hozammal kecsegtető részvényelemeket is tartalmazó befektetetési alap. Sőt, a hazai gazdaság teljesítményétől független befektetést keresők is több, külföldi értékpapírokat vásárló alap között választhatnak. 2004 júniusában indítottuk első származékos garantált alapunkat. A "hagyományosnak" tekinthető befektetési alapok mellett egy korszerű és még világviszonylatban is különleges termék kifejlesztése is a Budapest Alapkezelő nevéhez fűződik. A Budapest Befektetési Kártya jellegzetessége, hogy egy befektetési alap és egy bankkártya legjobb tulajdonságait ötvözi.

A Budapest Alapkezelő Zrt. által kínált befektetési alapcsalád ideális megoldást jelent azoknak a befektetőknek, akik az egyes részpiacok ingadozásaiból adódó kockázatok csökkentése érdekében megtakarításaikat különböző befektetési lehetőségek között kívánják megosztani. A befektetési alapok egy időben többféle értékpapírt (részvényt, kötvényt) vásárolnak, kiküszöbölve ezzel az egyes értékpapírokban rejlő kockázatokat. Ugyanakkor, egy-egy alap a befektetési politikájában megcélzott terület - pl. a hazai részvénypiac - ingadozásából adódó kockázatot nem feltétlenül tudja semlegesíteni. Ha a megtakarítások több - eltérő stratégiát követő- befektetési alap között vannak megosztva, akkor a teljes befektetés kockázata csökkenthető. A Budapest Alapkezelő Zrt. kínálatában található befektetési alapok ideális megoldást jelentenek azoknak a befektetőknek, akik a megtakarításaik megosztásával csökkenteni kívánják a befektetésükkel járó kockázat mértékét.

A Budapest Bank-csoport internetes befektetési szolgáltatásának segítségével az ügyfeleink gyorsan és kényelmesen, akár otthonról is rendelkezhetnek a nálunk elhelyezett pénzükről. Amennyiben úgy találják, hogy a befektetésük egyik - másik elemét szeretnék előnyben részesíteni a többivel szemben a korábbi elképzeléseikhez képest, a világháló segítségével bármikor, bárhonnan adhatnak erre vonatkozó megbízást.

A Budapest Alapkezelő Zrt. célja, hogy az általa kezelt befektetési alapokban elhelyezett megtakarítások hosszú távon ne csak az értéküket őrizzék meg, hanem az infláció mértékét meghaladó hozamot biztosítsanak a befektetőknek. Ezt a célt az alacsony kockázatú, jellemzően állampapírokba fektető befektetési alapok már rövidebb távon - akár néhány hónap alatt - is elérhetik. Ugyanakkor a részvénybefektetéseket is tartalmazó alapok magasabb kockázata magasabb várható hozammal párosul, azonban ez a magasabb hozam általában hosszabb idő (esetenként több év) átlagában realizálható.